Energiebank regio Arnhem genomineerd voor DirkZeldenrust Duurzaamheidsprijs

Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

Energiebank regio Arnhem is een van de drie genomineerden voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidprijs. De twee andere genomineerden zijn De Stadskok en Ortus/Kweekland. De Stadskok streeft ernaar buurttafels en moestuinen op scholen te realiseren. Ortus/Kweekland heeft als doel de aanleg van een voedselbos. De doelstelling van de Energiebank regio Arnhem is het ondersteunen van minima bij energiebesparing.

De DirkZeldenrust Duurzaamheidsprijs is een initiatief dat na het overlijden van de Arnhemse wereldverbeteraar Dirk Zeldenrust in 2017 door enkele getrouwen rond hem in het leven is geroepen. Het doel van deze jaarlijkse prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren.

De uitreiking van de derde editie vindt 27 november plaats in het stadhuis. Vanwege corona kunnen alleen genodigden aanwezig zijn. De drie genomineerde partijen vertellen tijdens de bijeenkomst over hun project. Op www.degroenevos.nl kan de prijsuitreiking via een livestream worden gevolgd.

De jury bestaat uit Margreet van Gastel (voorzitter, oud-wethouder duurzaamheid gemeente Arnhem), Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie) en Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland). Dit drietal heeft uit zestien aanmeldingen een keuze voor de gekozen genomineerden gemaakt.

De prijs, een cheque van € 5000,-, moet worden aangewend om het ingediende plan of initiatief daadwerkelijk te realiseren of verder uit te bouwen. De voorgenomen bestemming van Energiebank regio Arnhem: uit een te vormen Witgoedfonds de eerste 5 – 10 koelkasten aanbieden aan minima tegen omruil van hun oude koelkast. De Energiebank regio Arnhem helpt minima mee te doen met de energietransitie en tevens hun energierekening te verlagen. Dit doet de bank door coaching en door een pakket met energiebesparende producten ter beschikking te stellen, zoals tochtstrips, radiatorfolie en LED – lampen.

Meer informatie vind je op de site van De Groene Vos.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.