» Energiecoaches

Energiebank regio Arnhem kan niet zonder haar (vrijwillige) energiecoaches. Deze coaches helpen huishoudens in de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal en Renkum om bewust te worden van hun energieverbruik en stimuleren hen om energie te besparen.

Als energiecoach:

  • Help je mensen die geldzorgen hebben vanwege een hoge energierekening
  • Maak je een positieve impact op het milieu
  • Krijg je een training met tips om energie te besparen
  • Deel je ervaringen en tips met andere energiecoaches

Momenteel werven wij geen nieuwe energiecoaches, maar meld je gerust alvast aan. Wanneer wij weer gaan werven, nemen we contact met je op.

Aanmelden als energiecoach

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach geeft tips over de verschillende mogelijkheden om meer vat te krijgen op het energieverbruik. Huishoudens krijgen gratis een aantal energiebesparende producten die ze samen met de energiecoach kunnen installeren. Dit alles om het energieverbruik te verlagen. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. In deze video zie je wat een coach doet.

Hoe helpt een energiecoach?

Als energiecoach ondersteun je een huishouden indirect bij het verbeteren van de financiële situatie. Daarmee verminder je de stress die geldzorgen met zich mee brengen. Ook lever je een positieve bijdrage aan het milieu met duurzame oplossingen voor energiebesparing.

Begeleiding voor energiecoaches

De kneepjes van het energie besparen leren we je in een doeltreffende training. Deze omvat drie avonden of drie halve dagen. Daarnaast komen de energiecoaches regelmatig bij elkaar om ervaringen en tips uit te wisselen.

Tijd en vergoeding

Het maakt niet uit hoeveel tijd je beschikbaar hebt, of je nu één, vijf of tien huishoudens begeleidt: je bent welkom! Houd rekening met drie tot vijf bezoeken per huishouden.

Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersvergoeding, als ZZP-er een bedrag per uur.

Vragen over energiecoaches

Meer weten over de energiecoaches van de Energiebank regio Arnhem? Of heb je een vraag over je aanmelding? Neem dan contact op met info@energiebankregioarnhem.nl of 0642875830.