» Huishoudens

Maak je je wel eens zorgen over het betalen van je energierekening? Woon je in de gemeente Arnhem, Rheden, Renkum of Rozendaal? En kom je in aanmerking voor een GelrePas of heb je een laag (minimum) inkomen? Dan kan de Energiebank regio Arnhem jou helpen.

Hoor je niet bij deze doelgroep maar wil je wel hulp, neem dan contact op met ArnhemAan.

Hoe werkt het?

Gedurende een aantal maanden bezoekt één van onze energiecoaches jou een paar keer. De coach geeft je tips hoe je het beste energie kunt besparen. Ook krijg je een gratis pakket met materialen die energie besparen, zoals tochtstrips voor ramen en deuren, radiatorfolie en zuinige lampen. Deze breng je samen met de coach aan in je huis.

Daarnaast kan jouw oude ‘energieslurpende’ koelkast, wasmachine of vriezer vervangen worden door een energiezuinig apparaat. De coach kijkt of je hiervoor in aanmerking komt en helpt je bij het aanvragen van de subsidie.

Voor grotere energiebesparende maatregelen kan de energiecoach in Arnhem een klusser van het BuurtKlusBedrijf voor je regelen. Deze klusser brengt maatregelen aan zoals isolerende gordijnen, kozijnfolie bij enkelglas, dichtmaken van gaten en kieren en het isoleren van cv-leidingen.

Ik wil een Energiecoach

Vragen over aanmelden?

Meer weten over de Energiebank of heb je een vraag over je aanmelding? Neem dan contact op via info@energiebankregioarnhem.nl of 0642875830.