Project Energiecoach Malburgen van start

Energiecoach Malburgen

Werkzoekenden uit Arnhem gaan, via Vattenfalls sociale werkgelegenheidsprogramma Step2Work, als energiecoach aan de slag en helpen buurtgenoten te besparen op hun energierekening. Gezien de huidige situatie op de energiemarkt, met sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne, is dit project heel actueel. Ook helpt dit initiatief de gemeente Arnhem te verduurzamen. 

Binnen ‘Energiecoach Malburgen’ werken Vattenfall, de gemeente Arnhem, woningcorporaties Vivare en Volkshuisvesting en de Energiebank regio Arnhem samen. Het project biedt een betaald leer- en werktraject aan mensen die op dit moment geen werk hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Vattenfalls werkgelegenheidsproject Step2Work biedt kandidaten voorafgaand een training op het gebied van persoonlijk leiderschap en een opleiding tot energiecoach. Tijdens het traject komen ze in dienst van Vattenfall voor maximaal een jaar en volgen ze de MBO-opleiding tot verkoopmedewerker.

Vanaf 10 mei 2022 gaan de nieuwe energiecoaches gedurende één jaar in hun eigen buurt energiebesparingsadvies geven aan 1.200 huishoudens in kwetsbare wijken, waar de energiearmoede en de werkloosheid hoog is. De wijken zijn geselecteerd in samenspraak met de gemeente Arnhem en de betrokken woningcorporaties. 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.